Det kan diskuteras hur den ska serveras. Puristen vill ha den enbart med kött och ost men jag gillar den med både lök och svamp också. Man får göra lite som man vill här känner jag (även om jag vet att mitt sätt är godast). Till mackan passar det finfint med lite coleslaw. Recept på alltihopa nedan. Tänk på att det är amerikanska portioner så de två smörgåsarna räcker lätt till fyra personer.
Börja med kålsalladen och brödet.
Goda grejer till dressingen. Snygga förpackningar också. Bara en sådan sak. |
Coleslaw
300 gram vitkål
1 precis lagom stor morot
1 stjälk blekselleri
1 dl majonäs (helst Hellman's men du får ta vad du vill)
4 smak creme fraiche
2 msk senap (helst French's, nej bara French's)
Salt & svartpeppar
Blanda majonäs, creme fraiche, senap, salt och peppar i en bunke.
I med de goda grejerna bara. I med dem. |
Blanda, blanda. Röra, röra. |
Brandgula strimlor. Så ser moroten ut. |
Här har vi sellerin. Goddag, goddag. |
Här kommer vitkålen den späda och vita. |
Nu är det kladdigt och gott. Bara att vänta lite nu då. |
Philly Cheesesteak
2 korta baguetter
350 gram mört oxkött (jag använder oxfilé)
2 schalottenlökar
6 stora champinjoner
5 skivor fulcheddar
Salt & svartpeppar
Några stänk Worcestershiresås
Smör att steka i
Förbered baguetterna genom att lägga dem i en tät plastpåse i minst tre timmar. Detta för att skorpan ska mjukna. Jaaaa, det ska vara så. Skala och skiva löken tunt. Skiva champinjoner och kött så tunt du kan.
De här ska skivas. |
De här är redan skivade. |
De här ska också skivas. |
Sådärja. Skivat och klart. |
Först svampen. |
Sedan löken också. Väldigt pedagogiskt det här. Nästan som på lekis. |
Brynta bröd är mumsiga bröd. |
På med fulcheddar. |
Geggigt blir det. Geggigt och gott. Geggigt ÄR gott. |
Gegga på bröd. Det är där som geggan ska vara. |
Jamen då så. Då var det bara att slänga sig över tallriken. |
Vacqueyras Le Clos, Montirius, 2013 (art nr 99507) 199 kr
Mycket stor och örtig doft med bra frukt och toner av slånbär, hallon och lagerblad. Smaken är ganska fyllig med markerade tanniner och inslag av peppar och lakrits. Vinet är fortfarande ungt och skulle må bra av en tids lagring.
Lyssna på Philly med Maurice Vander, Big Cheese med Nirvana och Steak Sandwich med Tomachi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar