Hursomhelst, ingredienserna till en BLT har ju funnits i alla tider så den här mackan har säkert gjorts under mycket lång tid. Första gången som man vet att den nämns i skrift är dock 1903 i kokboken "Good Housekeeping Everyday Cook Book". Riktig spridning fick smörgåsen efter andra världskriget då livsmedel började att bli tillgängliga överallt och man kunde få tag på tomater året runt. I slutet av 1950-talet rullade Hellman's ut en reklamkampanj där man menade att just Hellman's majonäs var den enda riktiga att använda på en BLT. Det är svårt att käfta emot eftersom detta är den godaste majonäs som finns att köpa färdig. Så är det bara och om du tycker något annat så har du fel helt enkelt. Du får försöka leva med det.
Så, fram med grisen. Dags att macka loss.
The OBLT (Olmås Bacon Lettuce & Tomato) Sandwich
För att göra två mackor behöver du:
4 skivor gott bröd (jag använder Grand Blanc från Gateau)
1 paket bacon
1 bifftomat
Några blad isberg
4 msk Hellman's majonäs
2 tsk French's senap
Färskmalen svartpeppar
Salt
Skär fyra skivor av brödet. Skär baconet i två delar. Stek baconet riktigt krispigt och låt det rinna av på hushållspapper. Rosta eller grilla brödet.
Man kan grilla brödet i en bordsgrill om man har en. Jag har en. Jorå serru. Klart att grabben ska ha en bordsgrill. |
Gobröd. |
Gogris. |
Stek gogrisen. |
Låt gogrisen rinna av. |
Bidrag från floran. |
De bästa av såser. |
Kladda loss på bröna bara. |
Lägg på massor av gris. |
Sedan grönisar. |
Grisen gömmer sig under sallaten. Det har den inget för. |
Ruberpan Valpolicella Superiore 2013, Pieropan, (nr 92472) 169 kr
Doften är stor och kryddig med toner av körsbär, ek, torkad frukt och kanel. Smaken är mjuk och nyanserad med balanserades syror och lång, lite kärv eftersmak. Pieropan gör inte enbart en av de allra bästa soavevinerna, man är också väldigt bra på valpolicella. Särskilt om man ser till priset. Blott 169 kr är ett fynd för den här kvaliteten.
Lyssna på B.L.T. med Trainwreck, B.L.T. med Tralala och B.L.T. med Lee Oskar. Tjtigt kanske men så får det bli idag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar