lördag 20 september 2014

En macka till brunch. Eller bara när man blir sugen. Eller nåt.

Idag blir det ett snabbrecept. Äggen behöver inte rårivas tre dagar i förväg och du behöver inte baka brödet själv. Det är bara att snabbt fixa till mackan. Häpp. Häpp indeed. Det här är ett perfekt sätt att påbörja en söndag och för att kompensera att du var uppe alldeles för sent på lördagen. Tequila knack var ingen bra idé klockan 04:15. Usch och fy.

Brunchmacka med ägg och skinka
2 skivor vitt bröd
2 tsk fransk senap
2 skivor kokt skinka
2 ägg
2 skivor fulost (eller finost)
Lite smör att steka äggen i
Salt & svartpeppar
Chilisås

Sätt ugnen på "grill". Rosta bröden och smeta ut senap på dem. Lägg fulost (färdigskivad "cheddar" i detta fall) på bröden och grilla tills osten är smält. Lägg skinka på osten. Stek äggen som du vill ha dem. Salta och peppra. Lägg äggen på skinka och häll på en en god chilisås. Häpp ånyo.Här nedan en steg-försteg-instruktion för dig som har svårt att läsa texten.

Rosta bröden.

På med senap.

Ost på det.

Grilla lite.

Stek ägg.

Lägg skinka på osten.

Riktigt god chilisås.

Salta och peppra äggen.

Lägg äggen på mackan, på med chilisås och hugg in. Ta det lugnt och fint nu.

Servera med Treo, Resorb, kaffe och apelsinjuice. Nu är du redo att möta söndagen.

Lyssna på Sunday morning med The Velvet Underground, Yesterday med The Beatles och Hangover Blues med Una Mae Carlisle. Alla på väldigt låg volym.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar