Olmåsburgare, den godaste burgaren.
200 gram grovmalen högrevsfärs, helst från Nebraska.
1 msk French's senap
1 tsk Worcestershiresås
1/2 tsk Old Bay Seasoning (en amerikansk kryddblandning)
Salt & vitpeppar
Blanda ihop hastigt. Om man överarbetar färsen blir den seg och otäck. Dela i två lika stora "bullar" och platta till dem.
1 hamburgerbröd från Magnus Johansson
2 skivor vit hamburgerost från Lidl (jaaaa, faktiskt)
1 skiva gul hamburgerost från Lidl (jaaaa, faktiskt en gång till)
1 msk finhackad silverlök
Stokes ketchup
French's senap
Dela brödet och stek det i smör på snittsidan, det ska bli gyllenbrunt och genomvarmt. Ta upp bröden och häll en skvätt ketchup på bottenbrödet och sedan på med lök. Ringla lite senap i brödlocket. Stek burgarna i torr panna på hög värme i knappt två minuter. Vänd dem och lägg en gul och en vit ostskiva på den ena burgaren och en vit på den andra. Stek i en minut, lägg lock på pannan och ta den från värmen. Vänta i ytterligare en minut. Lägg burgarna på varandra på bottenbrödet och lägg ihop med brödlocket. Servera med en saltgurka på sidan. Det godaste att dricka till burgaren är röd bordeaux. Så är det bara. I glaset på bilden är det Château Cantemerle 2010 vill jag minnas. Det är det bästa vin som Cantemerle någonsin gjort. 2010 var ju en legendarisk årgång och ville man göra dåligt vin i Bordeaux då så fick man fanimej anstränga sig. Du kan dock ta vilken bordeaux du vill. Bara den är röd. Och god.
Stek bröden i smör. |
Stek burgarna i torr panna. |
Lägg på ost och ta pannan från värmen. |
Montera! |
På med burgarna! |
Klart! |
Mums! Var köpte du Old Bay?
SvaraRaderaHej! Old Bay finns på http://www.usagodis.se/old-bay-seasoning. Det är knepigt att hitta sådana här grejer sedan de stängde Gray's American Food Store för ett antal år sedan. USAgodis finns dock på nätet och har en fysisk butik i skatteskrapan på Söder. På Östgötagatan ligger Extreme Food, som också har nätbutik, där finns också kul kryddblandningar men de är mer fokuserade på mexikanskt och texmex.
SvaraRadera