söndag 13 april 2014

Pancakes av handbankad kärnmjölk.

Jag skröt ju häromdagen om amerikanska pancakes som man kan göra av kärnmjölk från det hemgjorda smöret. Här kommer en repetition på receptet och några bilder från morgonens pancakesfrukost. Tyvärr hade jag glömt att jag redan använt all bacon och inte köpt någon ny. Därför blev söndagsfrukosten något mer frugal än vad brukligt är. Det spelar dock mindre roll, pancakes är ju alltid pancakes och därmed goda ändå.

Buttermilk Pancakes
2,5 dl kärnmjölk
2,5 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 ägg (eller 2 om man vill lyxa till det)
2 msk neutral matolja


Blanda de torra ingredienserna med en ballongvisp (lättare att blanda med) i en bunke. Knäck i ägg och häll i kärnmjölken och olja. Vispa ihop lite slarvigt, smeten ska inte vara helt slät. Stek i panna med lite olja på medelvärme (de bränns vid ganska lätt). Pannkakorna ska vara större än plättar men inte som svenska pannkakor. Vänd när det bildats små hål på ovansidan, de blir så när de stekts en stund. Stek färdigt och servera med krispigt bacon och lönnsirap. Om man vill göra pannkakorna ännu godare kan man tillsätta blåbär i smeten innan man steker dem. Då får man Blueberry Pancakes. Logiskt, eller hur? Gott blir det hursomhelst.
Här steks två pancakes i en stor panna.

Här steks en pancake i en något mindre panna.
Då var de färdiga då.


På med sirap och hugg in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar