söndag 13 april 2014

Minnen av en måltid som flytt - söndagsmiddag av rester.

Turligt nog är både hustrun och jag ganska lata av oss på helgerna. Just idag blåser det minst 900 sekundmeter i Hammarby Sjöstad och det är skönt att slippa sticka näsan utanför dörren. Vi behöver alltså inte handla mat idag. Istället får det bli en extremt lat dag med kattbus, vi har fyra illbattingar till pälsmössor, och kontemplation (se på TV). Det får duga med en pastarätt på fredagens piccata-variant (se tidigare artikel Piccata Olmåsnese) som söndagsmiddag. Det är inte så illa det heller.

Linguine con Pomodori e Filetto di Maiale
2 portioner linguine
4 dl tomatsås (enligt recept Piccata Olmåsnese)
300 gram överbliven ostpanerad fläskfilé från i fredags, se ovan.

Strimla köttet. Bredvid köttet ligger en snygg slev.
Skär köttet i strimlor. Koka pastan knappt al dente i saltat vatten. Värm tomatsåsen och lägg i den avrunna pastan och köttet. Låt pastan gå klart i såsen. Smaka av med salt och peppar men tänk på att ostpaneringen på köttet är ganska salt från parmesanen. Det behövs alltså ingen ytterligare parmesan på pastan. Ät! Lyssna på Verdi, exempelvis La Traviata eller Vivaldi, helst Våren ur De Fyra Årstiderna. Att dricka till? Pja, det är ju söndag så kanske ett glas riktigt nybrusad Treo? Äh, det får bli en skvätt Allegrini di Fumane (nr 2309) 259 kr istället. Eventuellt direkt ur boxen. Vi får se. Trevlig söndag!

Så här blev det när det var klart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar