Pasta går att variera i all oändlighet. Det brukar vi också göra men i måndags blev det ett standardnummer, pasta med kyckling och bacon.
Pappardelle med kyckling och bacon
450 gram kycklinglårfilé
1 paket bacon
1 silverlök
4 vitlöksklyftor
1,5 dl torrt vitt vin (inte fatlagrat)
1 tärning kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
2 dl ärter (frysta funkar bra)
Worcestershiresås
Sherryvinäger
Vitpeppar
Färskriven parmesan eller pecorino
Valfri pasta, vi tog pappardelle med det går lika bra med annan lång, gärna platt, pasta.
Börja med att rensa bort senor och fett från kycklinglårfiléerna. Skär dem sedan i mindre bitar. Lårfiléerna alltså. Det andra kan du kasta bort. Eller ge till katten. Hacka lök och vitlök och strimla baconet.
Den hackade löken iakttas av den ohackade. Den ohackade darrar av skräck när den tänker på kniven. |
Mmmmm, bacon. Grisen är det godaste djuret. |
Bacon som steks. Allt borde smaka bacon. Luktar gott gör det också. Känn bara. |
Häll ner kyckling, bacon och lök i såsen och låt puttra i tio minuter. Under tiden kan du koka pasta. Gör det nu. Koka pappardelle i lättsaltat vatten tills den är nästan färdig. Ta upp den och låt den går färdig i såsen. Lägg i ärterna i såsen samtidigt med pastan. Då blir allt färdigt samtidigt.
Här puttras det i pannan och i mild förtvivlan. |
Så då. Då är det bara att vräka på nyriven ost. |
Ca'Marcanda Magari 2011 (nr 91152) 347 kr
Doften är ung och kompakt fruktig med toner av choklad, körsbär, ek, örter och mint. Smaken är ganska fyllig med markerade unga tanniner och lång, elegant eftersmak med inslag av fat, mörka bär och cassis. Vinet kommer från Gajas vingård Ca'Marcanda i Bolgheri, i Toscana. Det görs på merlot, cabernet sauvignon och cabernet franc. Som en bordeaux alltså. Vinet är galet välgjort och kommer att utvecklas i många år. Egentligen är det nästan synd att dricka det redan nu men det är svårt att låta bli.
Magari, ett onödigt gott vin. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar